Valoisa vaihtoehto sälekaihtimelle

Kaunis ikkuna ja näkymä pilataan usein ankealla, sisätilat pimentävällä alumiinikaihtimella. Sen sijaan oikealla kaihdinvalinnalla on mahdollista nauttia valoisista tiloista, liiallisesta auringonvalosta häikäistymättä ja maisemaa peittämättä.

Ikkunoiden tarkoitus ja kaunis ulkonäkö unohtuvat liian usein kun niihin hankitaan kaihtimia. Kaihtimia ollaan hankkimassa yleisimmin auringon valon liiallisen häikäisyn estämiseksi, siksipä koko tilan pimentäminen ja maiseman pilaaminen on turhan järeä keino. Suomessa kuitenkin sälekaihtimet roikkuvat ympäri vuorokauden alhaalla keräten pölyä ja siivilöimässä maisemaa.

 Luminokaihtimen idea on hyvin yksinkertainen.

Kaihdin asennetaan avattavissa ikkunamalleissa ikkunapuitteiden väliin näkymättömiin. Aiemmin ainoa vaihtoehto ikkunoiden väliin on ollut ainoastaan sälekaihdin.

Kun kaihdin on kelattuna rullalle ylös, se ei roiku lainkaan näkymän edessä. Luminokaihdinta säädetään ylös ja alas käsikäyttöisesti.

Kaihtimen kankaalla on suuri merkitys ja sen valintaan vaikuttaa sekä tila että tarve.

Esimerkiksi dim out-kankaat pimentävät huoneen ja maitolasiefektin tekevä Pes-kangas päästää valoisuuden läpi, mutta antaa yksityisyyttä.

Kankaiden läpinäkyvyyttä kuvataan prosenttiluvulla – mitä pienempi prosenttiluku, sen vähemmän kankaasta näkyy maisemaa läpi. Kangasvaihtoehtoja eri läpinäkyvyysasteilla on lukemattomia, oikea valinta tehdään ilmansuunnan sekä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Gardinin kangasvalikoimissa on myös Trevira -kankaita, joilla on myös ääntä eristäviä ominaisuuksia muiden laadukkaiden ominaisuuksien lisäksi.

Luminokaihdin voidaan asentaa nykyaikaiseen MSE- ikkunaan, jossa karmin syvyys on vähintään 130 mm, muita rajoitteita ei ole.

Ota yhteyttä

  • Kun olemme käsitelleet lomakkeesi, otamme teihin yhteyttä ajan sopimiseksi. Voit käyttää lomaketta myös pelkästään yhteydenottoa varten, tai esim. tarkistusmittauksen sopimista varten.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.