Aurinkosuoja ikkunan ulkopuolelle,sisäpuolelle vai ikkunan väliin ?

Tehokkain aurinkosuoja on aina ikkunan ulkopuolinen aurinkosuoja.
Nykyaikaisilla metallisoiduilla screenkankailla päästään myös erittäin hyviin sisäpuolisiin aurinkosuoja-arvoihin.
Esimerkkinä:Duroscreen, jossa heijastuma on väristä riippumatta yli 82 %.
Lasien väliin asennettava aurinkosuoja on energiatehokkaampi ja parempi vaihtoehto ulkopuoliselle aurinkosuojalle.
Lasien välissä aurinkosuoja voidaan käyttää ympäri vuoden,koska se on suojassa ulkoilmalta myöskään sääautomatiikkaa ei tarvita.
Ikkunoiden välissä oleva  aurinkosuoja on pitkäikäisempi ja hankintahinnaltaan edullisempi ostaa.
Hakusanat: aurinkosuojat,aurinkosuojat ikkunaan,ulkopuolinen aurinkosuoja,aurinkosuojat ikkunan väliin

 

 

 

 

 

Akku ja patterikäyttöiset verhomoottorit.

Viime vuosina 12 v verhomootorit ovat vallanneet markkinoita helppouden ja malttilisen hintatason vuoksi.Meillä on mallistossa useita 12v moottoreita eri nostovoimilla.
Moottoreiden akut olemme pitäneet erillään verhomoottorista,koska laadukkaan verhomoottorin käyttöikä on 10-20 vuotta,mutta lithiumakun käyttöikä olosuhteissa missä lämpötilanvaihtelut ovat suuria on 2-5vuotta.Siksi on hyvä olla vaihdettava virtalähde verhomoottoreissa.
12v verhomoottoreita on lähes äänettömiä ja äänekkäitä,suurin ero verhomootorin ääneessä tuottaa moottorin vaihdelaatikko,mikäli on käytetty muovisia rattatita metallirattaiden tilalla,on äänentaso hiljaisempi.
12 v verhomoottori sisältää 8 kpl  AA lithiumparistoja hinta 189€ kpl
Hakusanat: akkukäyttöiset rullaverhot,patterikäyttöiset rullaverho,moottoroitu rullaverho,verhot akulla,pattertoimiset kaihtimet

 

 

 

MES 1 MES 2 MES 3 Etulevyt ja kotelot

Suunittelimme etulevyn sekä kotelosarjan yhtenevällä ulkonäöllä. MES-sarjan komponentit valmistetaan Suomessa ja ovat 100% metallia.
MES-sarjan tavoitteena on integroida nykyaikaiset verhomoottorit mahdollisimman pieneen tilaan sekä poistaa moottoreiden aiheuttamat resonointiäänet.
MES 2 ja MES 3 kotelot voidaan myös ripustaa turvallisesti 1-2 mm vaijerilla esimerkiksi suurien lasipintojen eteen, jolloin asennus on riippumaton karmi- ja ikkunarakenteista.
MES 1 on vain 39mm leveä, joten se on ylivoimaisesti markkinoiden kapein etulevy moottoroiduille kierrekaihtimille.
– MES- sarja on suunniteltu ja valmistettu Suomessa
– Osat 100% metallia
– Mallisuojattu EU
MES3
MES2
>>>Katso video mes2 / Duo-kaihdin
>>>Katso video mes1 / duroscreenkaihdin
Hakusanat: tehty suomessa.suomalaista muotoilua,osta suomalaista,verhon etulevy,koteloidut verhot,kaihtimet kotelossa.

Moottoroidut verhot ja kaihtimet

Sähkösuunitelmassa virransyöttö karmirakenteisiin oikeaan kohtaan
Onko virransyöttö mahdollista vai onko moottori omalla akulla/aurinkokennolla
Oikean verhomoottorin valinta suhteessa kankaan painoon ja tuotteiden kokoon
Ohjausjärjestelmä: knx- vai radiotaajuusohjaus
Tarvittavat kaukosäätimet vai aplikaatio-ohjaus moottoroidulle kaihtimelle/verhoille
Mahdolliset syvennykset verhomoottoreille jo rakennusvaiheessa
Hakusanat: moottoroidut verhot,moottoroidut kaihtimet,KNX kaihtimet,verhot taloautomaatioon,kaihtimet taloautomaatioon.

 

 

Parvekesisustus lasiterassin sisustus

Lasitetun parvekkeen tyylikkäänä verhovalintana suosittelemme aina mahdollisimman isoja kaihdin- tai verhoelementtejä.
Lasitetulla parvekkeella tai terassilla rakenteet ovat alumiinia ja lasielemenettejä, jotka ovat jaettuna moneen osaan. Näin ollen isoilla kaihtimilla ja verhoilla saadaan yhtenäinen ja rauhallisempi tunnelma parvekkeelle tai terassille.
Pyrimme myös suunnittelemaan parvekeverhot mahdollisimman huomaamattomaksi silloin, kun verhot eivät ole käytössä. Siksi emme suosittele kiinnityksiä lasielementteihin, vaan kattoon.
Tämä mahdollistaa helpomman lasien pesun sekä miellyttävämmän ulkonäön, kun verhon tai kaihtimen “parkkipaikka” ei ole peittämässä maisemaa. Tällöin yläasennossa oleva verho ei myöskään näy ikävästi olohuoneeseen.
Tyylikäs ja tehokas aurinko ja häikäisysuoja lasitetulle parvekkeelle vähentää tai jopa poistaa olohuoneen kaihdinratkaisut,silloin parvekkeen sisustus toimii olohuoneen jatkeena.
Hakusanat: sisustus,parveke sisustus,terassi sisustus,parhaat parvekekaihtimet,moderni parvekesisustus,sisusta parveke

Näkösuojaa screenkaihtimilla ?

Ihanteellisin aurinko ja näkösuoja maisemaikkunoihin tai makuuhuoneisiin olisi=Näet ulos riittävällä  häikäisy ja aurinkosuojalla,mutta saat pimeään aikaan 100% näkösuoja ja pimennyksen.
Näet ulos,mutta sisälle ei näy = valoisaan aikaan screenkaihdin pimeällä ei 100% näkösuojaa
Näet ulos tehokkaalla aurinko ja häikäsysuojalla,mutta sisälle ei näy = valoisaan aikaan metallisoitu screenkaihdin pimeällä ei 100% näkösuojaa
Näet ulos tehokkaalla häikäisy ja aurinkosuojalla,mutta saat pimeään aikaan 100% näkösuojan ja pimennyksen  = Duo-kaihdin
Duo-kaihtimessa oikealla kankaanvalinalla saat kolmannen efektin ikkunaan = 100% näkösuojan näkyvän valon läpäisyllä (maitolasikalvo-efekti)

 

Pimeän aikana pystymme myös esittelemään miten paljon eri kankaista näkee läpi sisällepäin, valojen voimakkuudesta riippuen, sekä sen miten myös valaistuksella pystyy vaikuttamaan näkösuojaukseen. Laita viestiä tai soita ja sovi henkilökohtainen esittely itsellesi >>katso video
Hakusanat: screenkaihdin kokemuksia,kaihtimet kokemuksia,screenkaihdin näkösuoja,antaako screenkaihdin näkösuojaa.

 

Aurinkosuojatuotteiden kotimaisuus

Monissa mainoksissa ja tuote-esittelyissä esiintyy Suomenlippu ja tuotteet myydään kuluttajille kotimaisina aurinkosuojatuotteina.
Tämä voi antaa ostajalle väärän kuvan tuotteiden kustannusrakenteesta, koska pääsääntöisesti komponentit maahantuodaan ulkomailta ja 100% varmuudella kaikki aurinkosuojakankaat, alumiinisäle sekä verhomoottorit tuodaan ulkomailta. Nämä ovat esim markiiseissa, sälekaihtimissa ja kierrekaihtimissa suurin kustannuserä, joten on harhaanjohtavaa myydä tuotteita kuluttajille kotimaisina aurinkosuojatuotteina.
Tuotteiden kotimaisuusaste määritellään niiden omakustannusarvon perusteella. Omakustannusarvossa otetaan huomioon seuraavat tuotteeseen kohdistetut kustannukset:
  • työkustannukset
  • raaka-aineet
  • tarvikkeet
  • osa- ja puolivalmisteet
  • pakkausaineet ja -tarvikkeet
  • muuttuvat ja kiinteät henkilöstökustannukset
  • alihankinnat
  • muut välittömät kustannukset
  • tuotekehityskustannukset
  • muut välilliset kustannukset
Hakusanat: suomalaiset kaihtimet,valmistettu suomessa,suomalaiset markiisit,kotimaiset markiisit,kotimaiset kaihtimet.

Yleisohjeita ohjelmointiin ja huoltoon

MOOTTORI-OHJELMOINTI                  OIKEAT PATTERIT     
VIKATILANNE 12 V RTS

Hinta ja laatu screen ja pimennysverhoissa

Kierrekaihtimien ja aurinkosuojaverhojen edullinen hinta ja korkea laatu eivät aina kohtaa. Tarjousten vertailussa tärkeimmät kysymykset ovat:
– kuinka vahva kangasputki on? (liian heikko kangasputki -> kangas ei pysy ryhdissä)
– onko kankaassa vaakasaumoja ? (säästetään kangasta ompelemalla vaakasauma)
– kankaan materiaali? (kuinka hyvin kangas pysyy ryhdissä eikä veny)
– kelautumisvara kangasputkella? (kannakkeen ulkoreunan ja kankaan välinen rako)
>>KATSO VIDEO
– miten on tehty niin sanottu “piikkipää”? (onko muovia, metallia vai laakeroitu)
>>KATSO KUVA
– moottori ja kangasrullan halkaisija ? (moottorin voima ja nopeus suhteessa kangasrullan kierroksiin)
Hakusanat: hinta pimennysverhot,hinta screenkaihtimet,laadukaat aurinkosuojat,moottoroitujen kaihtimien hinta,laadukkaat screenkaihtimet

 

Riittävä aurinkosuoja lasitetulle parvekkeelle tai lasitetulle terassille

Lasitetun parvekkeen tai terassin aurinkosuoja vaikuttaa koko asunnon valoisuuteen ja lämpötilaan.
Kankaaksi tulee valita riittävän hämärtävä, jolloin parvekkeelle saadaan myös riittävä häikäisysuoja kuitenkaan maisemaa peittämättä (screenkangas).
Näkyvän valon läpäisytason  ( TS ) tulee olla alle 15%  jotta häikäisysuoja parvekkeella on riittävä.
Valkoisella ja hennolla kankaalla ei saada häikäsysuojaa!
Suosittelemme aina mahdollisimman raotonta aurikosuojaa ja koko lasituksen suojaamista. Tällöin terassi tai parveke pysyy viileämpänä, riippumatta auringon suunnasta.
Suosittelemme myös tuotteita,  joissa on mahdollisimman vähän vaakapintaa, jotta tuotteisiin ei keräänny ylimääräistä likaa ja siitepölyä.
Parvekekaihtimet/verhot on paras kiinnittää parvekkeen/terassin kattoon (eikä laseihin),  jolloin lasien pesu on vaivatonta.
Kattokiinnityksen ansiosta kaihtimet eivät myöskään  peitä maisemaa eivätkä roiku lasin yläreunassa, ollessaan poissa käytöstä.
Hakusanat: parvekkeen viilennys,lasiterassin viilennys,lasitetun parvekkeen aurinkosuoja,lasitetun terassin aurinkosuoja.parvekkeen sisustus,terassin sisustus

 

Huomioitavaa lasien ja ikkunoiden valinnassa

Oletko suunnittelemassa suuria maisemaikkunoita?
Unohda aurinkosuojalasit. Auringon paistaessa aurinkosuojalasiin, lasin lämpötila voi nousta jopa  40 asteeseen. Tällöin lasimassa toimii “lämpöpatterina”, joka  kuumentaa sisätiloja.
Aurinkosuojalasien näkyvän valon läpäisy on yli 50%, mutta jos haluat myös  häikäisysuojaa, näkyvän valon läpäisytason pitää olla 8% tai alle!
Meidän kaihdinratkaisuillamme saat aurinko-,  häikäisy- ja näkösuojaa, mutta silti pääset nauttimaan isoista ikkunoista ja upeista maisemista ilman selektiiviisiä efektejä tai ylimääräisiä sävyjä lasipinnassa.
Säästät myös rakennuskustannuksissa, sekä teet ikkunoistasi energiatehokkaammat valitsemalla aurinkosuojaratkaisusi meidän laajasta valikoimastamme.
Hakusanat: auringonsuojalasi,aurinkosuoja ikkunoissa,aurigonsuojakalvot,energiatehokas aurigonsuoja,ikkunan g-arvo,ikkunan u-arvo.

 

Ikkunasistus ja suuret ikkunat

Kuulostaako ikkunasisustus ja aurinkosuoja vaikealta yhtälöltä toteuttaa? Muutaman vuoden sisällä screenkankaat ovat kehittyneet Euroopassa huimasti metallisoitujen kankaiden ansiosta.
Nyt voimme tarjota hyvillä heijastumilla jopa mustia screen-kankaita tai akustoivia kankaita maisemaikkunoihin joiden ilmansuunta on etelään tai länteen.
Valkoiset metallisoidut screen-kaihtimet, joissa häikäisysuoja on ihanteellisella tasolla kuitenkaan maisemaa peittämättä.
Suuria maisemaikkunoita kannattaa miettiä tauluna olohuoneessa, jossa kuva ja valoisuus vaihtuvat vuodenaikojen mukaan.
On sitten verhoratkaisu mikä tahansa, suosittelemme aina pitämään “maisemataulun sekä taulunkehykset” puhtaina ja yhtenevinä. Kun haluat nauttia  maisemasta ilman verhoja tai kaihtimia, verhoratkaisut kannattaa suunnitella mahdollisimman huomaamattomiksi.
Hakusanat: isot ikkunat,suuren ikkunan kaihtimet,kaihtimet isoon ikkunaan,maisemaikkunat,verhot isoon ikkunaan,ison ikkunan aurinkosuoja.

 

Pimentävät verhot vai näkösuojaverhot ?

Oikean kankaan valinta näkösuojaukseen pimentämättä? Esim. kodinhoitohuone tai pesutilat, jossa tarvitaan luonnollista valoa, mutta 100 % näkösuoja on välttämätön.
Oikean kankaan valinta näkösuojaukseen pimennyksellä? Esim. makuuhuone tai kotiteatterihuone, jossa luonnollinen valo pitää poistaa mahdollisimman tehokkaasti.
Oikea asennuspinta ja mekanismi parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi?  Esim. integrointi karmirakenteisiin tai syvennykseen mahdollisimman huomaamattomasti.
Keinovalaistuksen määrä ja suunta suhteessa luonnonvaloon? Esim. olohuone tai oleskelutilat, joissa  toivotaan riittävän tehokasta häikäisysuojaa, kuitenkaan pimentämättä tilaa.
Vältä lasien rikkoontuminen oikeilla materiaalivalinnoilla. Esim. isot ja keskisuuret maisemaikkunat etelään tai länteen, AS-LUKU kankaassa ei saa ylittää 20%
Puhtaampi sisäilma oikeilla materiaaleilla? Esim. tummat kankaat kuumenevat auringossa ja silloin kankaasta voi haihtua sisäilmaan kemikaaleja ja pehmikeaineita.
Hakusanat: näkösuoja kodihoitohune,näkösuoja saunaan,pimennys makuuhuone,kotiteatterin pimennys

 

 

Rullaverhon ja kierrekaihtimen ero

Rullaverhon ja kierrekaihtimen eroavuudet alkavat jo verhon valmistuksesta,rullaverhojen kangaspakkakorkeudet ovat 170-240 cm mikäli rullaverhoa valmistetaan suurempaan ikkunaan kankaaseen on tehtävä sauma.
Kierrekaihtimissa kangaspakat ovat 240-340 cm jolloin on mahdollista valmistaa suurempia ja saumattomia kierrekaihtimia.
Kierrekaihtimissa kannakkeet,kierrekaihtimen kangasputki sekä kankaan alalista ovat vahvempia
Kaihtimien suurempi koko rasittaa myös kangasputkea,kannakkeita sekä niinsanottua “piikkipäätä”
“piikkipää” on rullaverhoissa kangasputken toinen pää missä jousikuormitettu muovinen tappi /metallinen piikki puristuu kannakkeiden välissä.
“piikkipää” on kierrekaihtimissa korvattu laakeroidulla  “nollapäällä” Mikä on lukittu kannakkeisiin kiinteästi  >>     katso kuva 
Hakusanat: rullaverho kaukosäädöllä,sähköinen rullaverho,sähköverho,rullaverho kaukosäätimellä,paras pimentävä rullaverho,pimentävä rullaverho,leveät rullaverhot

Desingkannakkeet 2021

Gardin Designkannakkeet päivitettiin vuodelle 2021. Kannakkeet on suuniteltu ja valmistettu Suomessa.
Kannakkeiden suunnittelussa päätavoite on lapsiturvallisuus sekä tyylikäs ulkonäkö. Kannakkeen lisäkanttaus tehtiin ylikulmaan, jolloin saatiin terästuki kangasputken ala- ja yläpuolelle.
Tämä nostaa moottoroitujen screenkaihtimien ja pimennysverhojen turvallisuuden aivan eri tasolle. Lisäksi lisäkanttaus peittää verhon päät moottoreineen tyylikkäästi ja tehokkaasti.
Saimme kannakkeen muotoilulla efektin mikä näyttää että kangasputki tulee läpi teräksen joten voimme unohtaa perinteiset rullaverhot mitkä ovat roikkuneet kannakekorvakkeiden välissä.
– 100 % PVC-vapaa
– Lapsiturvallinen
– Suuniteltu ja valmistettu Suomessa
– Mallisuojattu EU-maat
GARDIN YLIKULMA 70 M
GARDIN YLIKULMA 95 MM
GARDIN YLIKULMA 115 MM
Hakusanat: lapsiturvallinen kaihdin,valmistettu suomessa,teräskannake,moderni kaihdin,ikkunasisustus,sisustus

Aurinkosuojatuotteiden nimikkeitä hintatasoa

Sivuvarsimarkiisi=ikkunamarkiisi >> hinta alkaen 390€
Nivelvarsimarkiisi=terassimarkiisi >> hinta alkaen 950€
Rullakaihdin=rullaverho>> hinta alkaen 79€
Screenkaihdin= kierrekaihdin screenkankaalla  >> hinta alkaen 115€
Pimennyskaihdin=kierrekaihdin pimennyskankaalla >> hinta alkaen 95€
Alumiinikaihtimet=sälekaihtimet >> hinta alkaen 35€
Aurinkosuojaverhot=kierrekaihtimet varustettuna liukukelkalla ja Slimline liukukiskolla >> hinta alkaen 139€
Sunseal-kaihdin=moottoroitu kierrekaihdin ikkunoiden välissä (kiinnitys ja asennuspinta EU patentti) >> hinta alkaen 380€
Lumino-kaihdin= Lift käsimekanismillä varustettu rullaverho ikkunoiden välissä (mekanismi,kiinnitys ja asennuspinta EU patentti)>>  hinta alkaen 79€
Parvekepaneeliverhot=paneeliverhot ilman tarranauhakiinnitystä   Simline liukukiskossa >> hinta alkaen 130€
Parvekekaihtimet=alumiinikaihtimet ja puukaihtimet Slimline liukukiskossa >> hinta alkaen 49€
3D kierrekaihtimet=vähintään kahteen eri syvyteen limittäin asennetut kierrekaihtimet >> hinta alkaen  115€
ZIP-screen= ulkopuolinen screenkaihdin varustettuna vetoketjuilla tai lukitusnauhalla >> hinta alkaen 990€
Julkisivukaihtimet=alumiinikaihdin ikkunan ulkopuolelle vähintään 35 mm säleellä >> hinta alkaen 1100€
Maskiverhot=kierrekaihtimet tai paneeliverhot valkokankaan kuvasuhteen rajaamiseen  >> hinta alkaen 129€
Tilanjakoverho= kierrekaihtimet,sivuverhot tai paneeliverhot tilan jakamiseen. >> hinta alkaen 129€
Klips-kangas= klips-verho 20mm alumiiniprofiilit kangaspalan päissä tai sivuissa>> hinta alkaen 59€
Duo-kaihtimet= 2 kpl Kierrekaihtimet asennettu samaan ikkunaan.Gardin karmikannakkeella päiväverho  Gardin MES2/MES3 yöverho>> hinta alkaen 249€
Parveke screenkaihtimet= kierrekaihdin screenkankaalla ( avattavan parvekelasin kohdalle Slimline liukukisko) >> hinta alkaen 89€
Parveke pystylamellikaihtimet= pystylamellikaihdin mikä on varustettu Slimline liukukiskolla>> hinta alkaen 168€
Hakusanat: kaihtimet hinta,screenkaihdin hinta,sälekaihtimet hinta,markiisit hinta,terassimarkiisit hinta,pystylamellit hintasälekaihtimet.ZIP-Screen hinta.

 

 Hakusanat= aurinkosuojat
parveke sisustus , aurinkosuojat terassille , sisustus , ikkunan aurinkosuoja , ikkunasisustus , häikäisysuoja parvekkeelle , lasitetun parvekkeen sisustus , asunnon viilennys , miten viilennän asunnon , paras  aurinkosuoja   häikäisysuoja ikkunaan , lasitetun terassin sisustus , terassille aurinkosuoja , terassin aurinkosuoja , häikäisysuoja ikkunaan , aurinkosuojat.

Gardin Showroom/

Rajamaankaari 5, Espoo/

Gardin Myymälä/

Suurlohjankatu 22, Lohja/