Ikkunakalvo josta näkee ulos mutta ei sisälle

Ikkunakalvo josta näkee ulos, mutta ei sisälle. Onko niitä? Kyllä on. 

Perinteiset, niin kutsutut peilikalvot, antavat erinomaisen näkösuojan ulkoa sisälle, mutta niiden läpi näkee kuitenkin hyvin ulos.

Mutta. Kun luonnonvaloa ei ole riittävästi ja sisätiloissa on valot päällä, tilanne muuttuu. Tällöin peilikalvoista näkyy ulkoa sisälle yhtä hyvin, kuin päiväsaikaan sisältä ulos. 

Tähän on kehitetty sähköllä toimiva ”älykalvo”, joka on ollut markkinoilla jo yli 10 vuotta. Näiden älykalvojen hinta on kuitenkin melko korkea suhteessa kalvon elinkaareen. Huomioon otettava seikka on myös se, että älykalvon ainevahvuus on moninkerroin paksumpi kuin perinteisen ikkunakalvon. Tämä taas aiheuttaa lasin pintaan muovipleksimäisen pinnan sekä hieman kellertävän sävyn. Toki nämä ovat vain meidän kokemuksiamme  testaamistamme älykalvoista. Markkinoilla on useita eri toimijoita. 

Meidän kustannustehokkain  näkösuojamme, josta näkee ulos mutta ei sisälle, on Geggokangas.  Harvakutoisen Geggo-screentec screenkankaan hinta on 35€/m2€. 

Kun tarvitaan näkösuojaa, voi samoille kannakkeille vaihtaa Geggo-pestec-kankaan, jonka hinta on 29€/m2. 

Mikäli haluat säädettävän ja kustannustehokkaan näkösuojan, voit valita duokaihtimen ketjukäytöllä. Screen alkaen 83€/m2 ja pes-näkösuoja 69€/m2 . 

Jos haet helppokäyttöisyyttä, voit lisätä toiseen tai molempiin kaihtimiin akkukäyttöisen kaihdinmoottorin hintaan 159€ /kpl. 

Mikäli haluat näkösuojan, josta näkee ulos, mutta ei sisälle – yhdellä ja samalla tuotteella – suosittelemme MES-markiisia. MES-markiisilla toteutetaan erinomainen aurinko- ja häikäisysuoja näkymää peittämättä, sekä tehokas näkösuoja esim. yöaikaan.

Ota yhteyttä

  • Kun olemme käsitelleet lomakkeesi, otamme teihin yhteyttä ajan sopimiseksi. Voit käyttää lomaketta myös pelkästään yhteydenottoa varten, tai esim. tarkistusmittauksen sopimista varten.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.