Aurinkosuojaus

Mitä aurinkosuojaus on, ja miksi sitä kannattaa hyödyntää?

 

Auringonsuojaus on asia, jolla jokainen meistä voi edesauttaa energiansäästössä, ilmastonmuutoksen ehkäisyssä ja sisäilman parantamisessa. Auringonsuojaus on tärkeää niin julkisissa rakennuksissa, toimistotaloissa, kerrostaloissa kuin omakotitaloissa.

 

Auringonsuojauksella saadaan aikaan valtavia säästöjä, kun lähdetään tutkimaan asiaa tarkemmin. Kerrostalojen ylikuumenemisongelmat, energian kulutus viilennykseen, sisäilman kuivuminen viilennyksen takia, pintojen haalistuminen ja kuluminen ovat kaikki sellaisia asioita, joita voidaan vähentää tai jopa kokonaan ehkäistä valitsemalla oikeanlainen auringonsuojaus.

 

Oikein suunniteltu auringonsuojaus palvelee kohdetta kuin kohdetta niin, että kuitenkin tarpeen tullen, maisema ei häviä kokonaan, jolloin oleskelu- ja työskentelymukavuus voi olla huomattavan paljon parempi, kuin ratkaisulla joka täysin peittää maiseman.

 

Valon määrä on myös tärkeä elementti esimerkiksi silmien väsymisen, siristelyn ja jaksamisen osalta. Oikean valon määrän saaminen päätetyöskentelyssä ja silloin kun käytät silmiäsi helpottaa yleisen vireystason ylläpitämistä, jaksamista ja keskittymistä.

 

Parhaan lopputuloksen saaminen edellyttää aiemmin mainitsemamme näkyvyyden säilyttämisen. Tämäkin vaikuttaa olomukavuuteen ja viihtyvyyteen, kun ei suljeta itseä ja muita tilassa olevia ”seinien” taakse.

 

Parhaiten auringonsuojaus toteutetaan estämällä auringon lämpösäteilyn pääseminen ikkunoille. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, jolloin varsinkin, kun mennään asunnon sisäpuolelle (tai lasin) on elintärkeää käyttää kankaita, jotka heijastavat lämpösäteilyä lyhytaaltoisena takaisin lasista ja pudottavat valon määrän sille tasolle (alle 8%), että silmät eivät väsy ja rasitu valon määrästä.

Parhaat sisäpuoliset screenkankaat nykypäivänä heijastavat jopa 82% auringon lämpösäteilystä takaisin lasista.

Oikein valitut auringonsuojat eivät paranna vain lasin G-arvoa, vaan myös talvisin U-arvoa. Auringonsuojat toimivat siis myös talvella parantaen lämmöneristystä ja vedontunnetta, joka laseista tulee kun ulkona on pakkasta.

 

 

Yhteydenotto

  • Kun olemme käsitelleet lomakkeesi, otamme teihin yhteyttä ajan sopimiseksi. Voit käyttää lomaketta myös pelkästään yhteydenottoa varten, tai esim. tarkistusmittauksen sopimista varten.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.