Valitse oikea auringonsuoja ikkunaan

MIKSI SÄÄDETTÄVÄ HÄIKÄISY- JA AURINKOSUOJA

Mikäli mietit aurinkosuojaa auringonsuojalaseilla tai auringonsuojakalvoilla, on hyvä ottaa huomioon myös näkyvän valon pääsy sisätiloihin.

ERILLINEN AURINKOSUOJATUOTE – SÄÄSTÄ RAKENNUSKULUISSA JA IKKUNAREMONTISSA

Et tarvitse auringonsuojalaseja tai -kalvoja, saat näkymän ilman ylimääräisiä sävyjä ja säästät rakennuskustannuksissa.

VARMISTA RIITTÄVÄ HÄIKÄISYSUOJA

Yleisesti auringonsuojalasi päästää valoa läpi yli 50%, kun ihanteellinen näkyvän valon läpäisy on 10% tai alle. Tämä luku varmistaa sen, ettet tarvitse lisävarjostusta esim. lukemiseen, television katseluun tai päätetyöskentelyyn.

IKKUNAN TARKOITUS ON TUODA LUONNOLLISTA VALOA JA AVARUUTTA TILAAN

Luonnolliset värit eivät näy auringonsuojalasin läpi samalla tavalla kuin perinteisen lasin läpi.

LASIPINNAT VOI LÄMMETÄ AURINGOSTA

Olemme myös todenneet muutamassa kohteessa, joissa on panostettu auringonsuojalaseihin, että ongelmana on ollut lasien lämpeneminen sekä häikäisy.

PELÄTTY UV-SÄTEILY

Säädettävällä aurinko ja-häikäisysuojalla pystyt tehokkaasti ottamaan ilmaista lämpöä ja UV-valoa sisätiloihin silloin kun sitä haluat.

Kohtuullinen määrä UV-valoa on tärkeää saada, sillä tarvitsemme sitä D-vitamiinin tuottamiseen, mutta liiallinen altistus auringolle voi olla hyvin vahingollista.

SUOMESSA ON PITKÄ JA PIMEÄ VUODENAIKA

Luonnollisin valo ja maisema saadaan poistamalla ylimääräiset pinnoitteet ja rauta laseista.

Etenkin paksujen eristyslasien vihreä raudan sävy tulee voimakkaasti esiin maisemaikkunoissa.

KANNATTAA TUTUSTUA OPTIWHITE LASEIHIN

Keski-Euroopassa markkinoidaan optiwhite-laseja terveyslaseina, koska niiden läpi saadaan puhdasta luonollista valoa silloin kun sitä halutaan.

Kun haluat säästää lämmityskuluissa ja valaistuksessa voit ottaa luonnollista lämpöä ja valoa, kun sitä haluat.

linkki maisemaikkunoihin jossa haetaan parasta näkyvyyttä merelle>>katso lisää

AURINKOSUOJALASIN LISÄKSI ON INVESTOITU

Monessa kohteessa on jouduttu asumisviihtyvyyden parantamiseksi hankkimaan vielä auringonsuojalasin lisäksi näkö- ja häikäisysuoja.

PASSIIVINEN AURINKOSUOJA

Aurinkosuojaikkuna on passiivinen aurinkosuoja, jolla et pysty hyödyntämään luonnollista lämpöä ja UV-valoa pimeään vuodenaikaan.

AURINKOSUOJAKALVOLLA SAADAAN RIITTÄVÄ HÄIKÄISYSUOJA IKKUNAAN

Tummilla aurinkosuojakalvoilla on mahdollista toteuttaa ikkunaan tehokas häikäisysuoja, mutta tällöin luonnonvalon määrä on vähäinen ympäri vuoden.

IKKUNOIDEN E-ARVO

Säädettävä aurinkosuoja on energiatehokkaampi vaihtoehto, jolloin säästät myös asumiskustannuksissa. Myös ikkunoiden E-arvo on parempi.

IKKUNAN E-ARVO

ILMAISTA VALOA JA LÄMPÖÄ

Voit nauttia kylminä kuukausina aidosta auringon lämmöstä sekä luonnollisesta valosta ja lämpiminä vuodenaikoina riittävästä varjostuksesta. Ja luonnollisesta maisemastasi ympäri vuoden!

Mikäli arvostat ihanteellista valaistusta tai tehokkaampaa lämmönestoa aurinkoisena päivänä, huomioi nämä seikat myös kankaiden valinassa.

MEKAANINEN JÄÄHDYTYS KULUTTAA ENERGIAA

Ilmastonmuutoksen aiheuttamien kesäkauden hellejaksojen yleistymisen myötä on tarvetta kiinnittää aiempaa enemmän huomiota asuntojen ylilämpenemisen ehkäisemiseen.

Useissa tapauksissa tavallisilla kaihtimilla ja markiiseilla voidaan riittävästi rajoittaa auringonsäteilyn vaikutusta. Ohjattavat ikkunoiden aurinkosuojausratkaisut ovat erityisen energiatehokas tapa estää ikkunoiden läpi asuntoon tulevaa auringon lämpösäteilyä kesäaikaan vähentämättä sitä lämmityskaudella.

AURINKOSUOJALASI EI OLE ENERGIATEHOKAS VAIHTOEHTO

Ikkunoiden uusimisen yhteydessä lämpösäteilyä ikkunan läpi voidaan estää myös valitsemalla matalamman g-arvon ikkunat. Ikkunoista tai ikkunalaseista, joilla on pieni g-arvo, käytetään usein termiä auringonsuojaikkuna tai auringonsuojalasi.

On hyvä huomioida, että g-arvoa pienennettäessä ikkunan energiatehokkuutta kuvaava E-arvo heikkenee, koska auringon lämpösäteily ikkunoiden läpi vähenee myös lämmityskauden aikana.

TEHOKKAIN AURINKOSUOJA ON IKKUNAN ULKOPUOLELLE

Ulkopuolinen häikäisy- ja aurinkosuoja jäähdyttää lasien ulkopintaa sekä karmirakenteita. Tämä on paras vaihtoehto hellepäivinä pitää sisätila suojattuna.

ULKOPUOLISTEN AURINKOSUOJIEN HAITAT

Ulkopuolisista aurinkosuojista harva on käytettävissä ympäri vuoden. Tuulisena ja aurinkoisena päivänä vapaasti laskeutuvat kankaat voivat myös heilua ja näin aiheuttaa sisätiloihin levotonta tunnelmaa.

Mikäli aurinkosuojat on varustettu tuulianturilla, ikkunan häikäisysuoja voi kelautua pois tuulisella säällä, vaikka aurinko paistaisi.

Lyhyempi elinkaari ja korkeampi kustannus kuin lasien välisissä/sisäpuolisissa aurinkosuojatuotteissa.

ULKOPUOLISET AURINKO- JA NÄKÖSUOJAT

IKKUNOIDEN VÄLISET AURINKOSUOJAT

Ikkunoiden väliin asennettavat tehokkaat tekniset kankaat eivät juuri poikkea ulkopuolisista aurinkosuojista.

Ainoa ero on, että ulkopuolinen aurinkosuoja suojaa myös ikkunarakenteita, kun taas lasien väliin asennettu tekninen kangas suojaa ainoastaan karmirakennetta, sisälasia ja ikkunapuitetta.

KUSTANNUSTEHOKAS JA PITKÄIKÄINEN

Suosittelemme aina aurinkosuojaa lasien väliin, mikäli se on mahdollista.

Tuote on edullisempi ja suojassa ulkoilmalta ja käyttäjältä, eli aurinkosuojalla on pitkä elinkaari

EI RASITA RAKENNUSTEN JULKISIVUA

Aurinkosuoja ikkunan välissä on huomaamaton sekä julkisivussa että sisätiloissa.

Tekniset kankaat ilmestyvät lasien väliin huomaattomasti.

IKKUNOIDEN VÄLIIN ASENNETTAVAT SUOJAT – HAITTAPUOLET

Vaatii riitävävän karmisyvyyden, jotta mekanismi voidaan asentaa ikkunan välitilaan.

IKKUNAN SISÄPUOLISET AURINKOSUOJAT

Ikkunoiden sisäpuolinen, tehokas aurinko- ja häikäisysuoja perustuu ainoastaan valittuun kankaaseen, ei siihen, miten kangas laskeutuu tai missä mekanisimissa se on.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat kankaan heijastavuus ja näkyvän valon läpäisy.

SISÄPUOLISTEN AURINKOSUOJIEN HAITAT

Auringon valo muuttuu lämmöksi vain silloin kun se pysähtyy johonkin. Jos häikäisy- ja aurinkosuojaa tehdään tummilla kankailla, kankaan pinta lämpenee ja tällöin kangas tai säle lämmittää myös sisätilaa.

MATERIAALIT JA SISÄILMAN LAATU

Tummissa PVC-kankaissa lämpötila nousee enemmän kuin polyesterikankaissa. Lisäksi PVC-kankaista voi tulla hajuhaittoja. Tästä syystä emme valmista PVC-kankaita sisä- tai parvekekäyttöön.

Ota yhteyttä

  • Kun olemme käsitelleet lomakkeesi, otamme teihin yhteyttä ajan sopimiseksi. Voit käyttää lomaketta myös pelkästään yhteydenottoa varten, tai esim. tarkistusmittauksen sopimista varten.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.